Kiedyś był wątek o rzekomych firmach leasingowych, które oszukują, padają itp. Jeżeli zainteresujesz się firmami z górnej półki na pewno nie będziesz zawiedziony. Osobiście mam trochę doświadczenia z różnymi firmami leasingowymi:
- Raiffaisen leasing - wg mnie najlepszy leasing i najtańszy w Polsce. Mam u nich troche aut firmowych i 2 ekrany.
- EFL - stabilny, pewny, ale i za razem jeden z droższych leasingów.
- Grenke Leasing - Niemiecki solidny leasing, niestety najdroższy - średnio o 10% przez 4 lata. Plusy są takie, że jak nie dostaniesz leasingu nigdzie, to oni Ci dadzą. Chętnie finansują ekrany i ogólnie nowinki technologiczne.
GETIN Leasing - trochę złodziejski leasing. Mam u nich 2 auta. Jak to się mówi - za każde pierdnięcie biorą kasę. np. Za to, żę udostępnili dane mojej firmy policji, gdy pracownika cyknął foto-radar, za wpis VAT7 do dowodu itp. Pozostałe leasingi takich opłat ode mnie nie pobierały. Generalnie już nigdy z ich usług nie skorzystam.
VBleasing - na końcu listy, nie mam doświadczeń co do współpracy, ale stara gonić się resztę. Na pewno najmniejszy leasing z wymienionych, ale jak dadzą dobrą ofertę, myślę, że warto.
Gdyby ktoś był zainteresowany - mamy swojego człowieka od leasingów, na marginesie jest to były dyrektor EFL (jeszcze przed przejęciem przez Francuzów), który jest weteranem w kwestii leasingów. Zawsze doradzi i wybierze najlepszy. Załatwia leasingi w całej Polsce. W razie czego proszę o kontakt.
Ostatnio edytowany przez powerek (2010-02-09 07:25:02)