1

Temat: Pozwolenia na telebim (na scianie)

Witam Wszystkich

Wiem, ze istnieja juz posty dot. "Jakie sa potrzebne pozwolenia...?" etc...

Chcialbym sie Was raz jeszcze zapytac czy montujac telebim na scianie (ok 8m2), 20 m od chodznika, na prywatnej posesji potrzebuje zgody od jakiegos organu ?

Telebim ani nie ebdzie przeszkadzal jezdzacym tam pojazdom, ani kolidowal ze sygnalizacja swietlna, gdyz bedzie on zawieszony PRZED swiatlami...

Pozdrawiam

Thumbs up Thumbs down

2

Odp: Pozwolenia na telebim (na scianie)

Jak właściciel kamienicy ma kawałek ziemi wokoło niej, na tyle żeby ekran nie wystawał poza granicę działki - to pozwolenia budowlane. Jednak często tak jest, że granica działki jest "równo z murem" wtedy tzreba mieć pozwolenia właścicieli - przeważnie miasta.

Thumbs up Thumbs down

3

nie potrzebujesz zgody na budowe, gdyz montaz ekranu na scianie nie jest budowa.

Thumbs up Thumbs down

4

robisz "na zgłoszenie" coś na wzór wniosku znajdziesz http://www.budnet.pl/Wniosek_o_przyjeci … a=155.html
Po złożeniu, organ ma 30 dni na odpowiedź negatywną. W innym przypadku jest "niema" zgoda.

Thumbs up Thumbs down

5

Trochę stary temat, ale że jako to mój drugi post dopiero pozwoliłem sobie napisać odpowiedź. Wszystko dlatego, że...

Słuchajcie co mi się przytrafiło we Wrocławiu. Chcę powiesić ekran na ścianie budynku mieszkalnego. W pewnym momencie udałem się do urzędu architektury by złożyć zgłoszenie i wszystko ładnie, mija kilka dni i...
odmowa, bo potrzebne pozwolenie na budowę, a jako uzasadnienie wyczytałem, że skoro to ma wisieć na wysokości około 10 metrów od podłoża ściany to trzeba plan BIOZ stworzyć bo jest za wysoko a to z kolei wiąże się z pozwoleniem na budowę. Myślałem, że mnie krew zaleje. Niestety nic się nie dało zrobić i musiałem specjalnie całą procedurę przechodzić, ale mam nadzieję, że za kilka dni będzie już wszystko w porządku.

Thumbs up Thumbs down

6

pod względem pozwoleń  Wrocław jest  najgorszym miastem sad

Thumbs up Thumbs down

7

Witam. Chce postawić telebim reklamowy w centrum miasta na ścianie Domu Kultury. Czy musze się starać o jakieś pozwolenia czy tylko rozmawiać z Dyrektorem DK

Thumbs up Thumbs down

8

tool5225 napisał/a:

Witam. Chce postawić telebim reklamowy w centrum miasta na ścianie Domu Kultury. Czy musze się starać o jakieś pozwolenia czy tylko rozmawiać z Dyrektorem DK

Najlepiej poczytać troche na forum.. mysle , że znajdziesz odpowiedz..

Thumbs up Thumbs down

9

no nie wiem jak jest we Wrocławiu, ale w Poznaniu to nawet chorągiewki nie wbijesz w ziemie bez 2 segregatorów głupich świstków i niepotrzebnych opłat.
od 11 misiecy walcze o miejsce i rzygac sie juz chce na PL.Kolegiacki jak mam tam isc czy zadzwonic
ciagle czegos im brak, a w innym miescie taka sama lokalizacja, daleko od drogi i prosze 10 dni i pismo przychodzi pozytywne.
i mozna ? zaznaczam ze bez układów zadnych!!!
ehh, ksiazke mozna by napisac
boja sie swoich cieni.

moze napiszcie swoje perypetia jakie mieliscie z poznaniem albo innymi miastami.
czy latwo poszło czy ból i płacz. smile pozdro

Thumbs up Thumbs down

10

Jeśli chcesz postawić telebim w Poznaniu, to daj sobie spokój, jeśli jednak chcesz nadal mam ze 3 lokalizacje do sprzedania, Zakopane  i inne też ;-)

wedel napisał/a:

no nie wiem jak jest we Wrocławiu, ale w Poznaniu to nawet chorągiewki nie wbijesz w ziemie bez 2 segregatorów głupich świstków i niepotrzebnych opłat.
od 11 misiecy walcze o miejsce i rzygac sie juz chce na PL.Kolegiacki jak mam tam isc czy zadzwonic
ciagle czegos im brak, a w innym miescie taka sama lokalizacja, daleko od drogi i prosze 10 dni i pismo przychodzi pozytywne.
i mozna ? zaznaczam ze bez układów zadnych!!!
ehh, ksiazke mozna by napisac
boja sie swoich cieni.

moze napiszcie swoje perypetia jakie mieliscie z poznaniem albo innymi miastami.
czy latwo poszło czy ból i płacz. smile pozdro

Ostatnio edytowany przez ppilas (2010-07-17 19:14:27)

Thumbs up Thumbs down