Temat: Ekran LED - Zakup z funduszy UE
Czy orientowaliscie sie może czy istnieją mozliwosci zakupu ekranu LED za pieniadze pozyskane z funudszy unijnych ?? Mozna uzyskac tego typu środki i na jakich zasadach mozna je uzyskac ??
Niezależne opinie użytkowników na temat: Ceny, Jakości, Wyboru, Projektów Konstrukcji pod ekrany led, Reklamy led, Producentów ekranled, Sprzedawców Polskich i Zagranicznych Firm.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
EKRANY LED I TELEBIMY - FORUM UŻYTKOWNIKÓW "Ekrany Ledowe, Ekrany led" » TELEBIMY - Zewnętrzne,Wewnetrzne,Ultralight » Ekran LED - Zakup z funduszy UE
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy orientowaliscie sie może czy istnieją mozliwosci zakupu ekranu LED za pieniadze pozyskane z funudszy unijnych ?? Mozna uzyskac tego typu środki i na jakich zasadach mozna je uzyskac ??
oczywiście
jest jedna firma w Poznaniu, która Ci to zrobi
nie wiem, czy mogę zareklamować więc dawaj na priva
Hej.. jak zawsze mozna na ciebie liczyc ![]()
oczywiście
jest jedna firma w Poznaniu, która Ci to zrobi
nie wiem, czy mogę zareklamować więc dawaj na priva
Mój księgowy pisze komuś wniosek na dofinansowanie do ekranu z środków unijnych.
Gdybyś jeszcze chciał się u niego czegoś dopytać to pisz do mnie na pw.
Dobrze wiedzieć , że są jeszcze ludzie ..
Dzięki i pozdrawiam..
Mój księgowy pisze komuś wniosek na dofinansowanie do ekranu z środków unijnych.
Gdybyś jeszcze chciał się u niego czegoś dopytać to pisz do mnie na pw.
Witam
widziałam na wielu stronach internetowych, że wiele firm otrzymuje fundusze z UE na telebimy, jako na rozwój innowacyjności i podnoszenie konkurencji firmy. I z tym związane pytanie. Czy ktoś ubiegał się o takie dotacje? Może ma ktoś wzór wniosku? Bardzo bym była wdzięczna ![]()
Posiadam na razie jeden telebim, ale chętnie bym zainwestowała w drugi. niestety to duże pieniądze. Może z środków unijnych da rade uzyskać jakieś dofinansowanie, ale czy to się uda. Marne szanse. wiadomo biurokracja ogranicza te szanse.
dlaczego marne szanse ? skoro masz takie podejście to się nie dziwie - działać trzeba, a nie z góry zakładać, że się nie uda ! Ja obecnie również startuje zielony w tym temacie, ale mocno wierze, że się uda :-) zrobię wszystko, aby dopiąć swego...
heh, jak se pomału zacząłem ogarniać temat to całkiem nieźle można zarobić na pisaniu takich wniosków (wszelkich wniosków).
Najpierw płacisz w biurze rachunkowym za napisanie takiego wniosku. Wiem, że jest przy tym sporo pracy bo znam osobę która pisała różne takie. Ale żeby za to brać 3tyś i więcej?? Do tego prowizja od przyznanego wniosku, procentowo (a kwoty nie są małe).
Jak nie przyznają Ci kasy to co? A nic, dałeś zarobić w biurze i startujesz przy następnej okazji.
Ja mam podejście takie:
Nic nie ma za darmo! Albo kasa, albo barter. Unia też za nic kasy Tobie nie da, a jak się w którymkolwiek momencie poślizgniesz albo rozliczysz się z nimi z nieodpowiedniego dokumentu to lecisz im ładną sumkę. Wolę już te marne parenaście tysięcy z UP na otwarcie działalności przez bezrobotnego, bezzwrotna kasa, wystarczy że trzymasz firmę przez jakiś czas "na chodzie". A bezrobotnych dookoła zawsze jest paru, wystarczy przeliczyć.
Moim zdaniem kasę z Unii ludzie dostają i owszem, ale Ci którzy tej kasy mają po uszy i ewentualną porażkę przetrzymają nie kupując przez miesiąc wacików. Ja na wacikach zaoszczędzę jedynie na kolejną paletkę do akwarium, ryba nie jest tania, ale to nie wartość dotacji.
Zresztą, kto z was tutaj zebranych dostał z Unii na cokolwiek i może powiedzieć: Warto, ja dostałem i nic już mnie z nimi nie wiąże!
ja brałem w UP kiedyś - bez problemu. Mój Ojciec brał dotację na wdrążenie ISO i otrzymał, choć tu już były schody (ale się nie dziwie, bo samo ISO jest ciężkie do przejścia) Później brał na grawer laserowy 100tyś i również otrzymał, więc nie jest tak źle !
wiadomo, że jakiś pieniążek trzeba odpalić, ale darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby, jeżeli dostaniesz dofinansowanie np. 200 tyś to jak oddasz 20tyś i zostanie ci 180 tyś to źle ?
Posty [ 9 ]
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[ Wygenerowano w 0.059 sekund, wykonano 8 zapytań ]
,